500 kalóriás vasárnapi reggelim Serpenyős Bundás kenyér
SERPENYŐS BUNDÁS KENYÉR
Gyermekkorom egyik kedvenc reggelijét a mái napig
szeretem elkészíteni. Főleg ha üres a hűtő..
Viszont két apró de lényeges változtatással!
! Bő zsiradék helyett csak egy evő kanállal,
és kovászos kenyeret használok!
A recept nagyon egyszerű, ahogy én ma készítettem:
- 120 gramm teljes kiőrlésű kovászos kenyér
- 2 db tojás
- só
- 1 evőkanál zsiradék (10-15 gramm, napraforgó olajat használtam)
- 10 gramm tejföl
Kcal = 561
Fehérje = 24,1
Zsír = 24,9
Szénhidrát = 58,2
Ha valaki esetleg még nem készítette:
1. A serpenyőbe öntöttem az olajat, és
közepes lángra tettem, ezzel gyorsítva a
folyamatot. 2. A tojásokat megsóztam
és felvertem. 3. Ezután a kenyereket a
tojásba mártottam és mind beletettem
a serpenyőbe. 4. Közepes lángon
addig sütöttem amíg szépen megbarnult
és egy kicsit tovább, én úgy szeretem ha
crispy - > ropogós. 5. Végül megkentem
tejföllel.
Szeretem ezzel feldobni a reggeli étkezéseket ha kicsit unom a szokásost, illetve előszeretettel készítem a párját is a francia pirítós egy egészségesebb változatát. Időnként edzés előtt is fogyasztom, sietős reggeleken, vagy épp csak ha megkívánom és nosztalgiáznék egyet. Én ezzel órákig elvagyok a következő étkezésig.
Egyetek finomakat érezzétek jól magatokat, mérjétek a kalóriákat.