2023. feb 15.

Megoldás az alvás problémákra?

írta: Atanáz11
Megoldás az alvás problémákra?

Az utóbbi időkben küszködök az alvással, esténként rengeteget gondolkodom és aggódom, amit telefonozással próbálok csökkenteni. 

Szerintem a köztudatba már kellően beépült, hogy a kék fény sokat árt az alvásunknak, és hogy meg kellene próbálnunk elkerülni az erős fényeket elalvás előtt 1-2 órával. Nekem ezt nagyon nehéz betartani főleg, hogy a fürdőszobában vagy a mosdóban nem is lehet állítani a fények erősségét. Amint ki megyek fogat mosni fel is ébredek a fényektől.  

Olyan szinten megromlott az alvásom, hogy hajnal 4-ig nem is tudok elaludni bármit is teszek. Viszont pár napja találtam egy videót ami sokat segített a probléma kezelésében. Meg is osztom lentebb. 

 

Ebben a videóban annyi újdonságot ...

Tovább Szólj hozzá

2023. feb 11.

Így nem lettek webshopjaim 1. rész

írta: Atanáz11
Így nem lettek webshopjaim 1. rész

Ez a történet 2018-ba nyúlik vissza. Ekkor kezdett el igazán foglalkoztatni a vállalkozás építés. 
Szerintem sokan találkoztunk már webshop építő képzésekkel, nos engem az akkoriban elképesztően magába szippantott. Annyira, hogy 2019-ben meg is vásároltam egy ilyen tréninget. 

Nagy lelkesedéssel vágtam bele a tanulásba. Tele is írtam 4 füzetet.. 

img_2716_1.jpg

 

Így utólag visszanézve kifejezetten rossz taktikát választottam a tanulásra. Azt hittem, hogy hasznos dolgot csinálok, és hogy mennyire keményen dolgozok. Aki csak látott azt látta, hogy milyen keményen dolgozok. 

És valóban ha visszaemlékszünk, mennyire unalmasak voltak azok az órák amikor csak körmöltük amit a tanító diktált, tényleg sokat dolgoztam a jegyzetekkel. Csak ...

Tovább Szólj hozzá

2023. feb 11.

Köszönöm szépen nektek!!!

írta: Atanáz11
Köszönöm szépen nektek!!!

Egy kicsit most elhanyagoltam a blogot. Viszont a statisztika azt mutatja, hogy folyamatosan vannak látogatások, és ezt szertném nektek megköszönni. Nagyon jó érzés és sok motiváct ad! Ez egy remek visszajelzést a számomra, és nagyon elégedett vagyok. 

Köszönöm nektek még egyszer, nagyon hálás vagyok nektek!!! 

Tovább Szólj hozzá

2022. dec 12.

Rendezvény szakács szemszögből

írta: Atanáz11
Rendezvény szakács szemszögből

Ha éhes vagy tudod kit kell keresned!

Ha éhes vagy tudod kit kell keresned! Legalábbis amikor aktívan egyedüli szakácsként munkálkodtam egy konyhán, mindig ezt mondtam a vendégeknek!

A közelmúltban felkértek egy nagyon izgalmas kihívásra. Mégpedig egy 17 fős családi Grill vacsoraest megvalósítására . Így gondoltam megosztom a tapasztalataim, hogy a szakácsok szemszögéből milyen is egy rendezvény.

Már rég készítettem ételt rendezvényre, így volt bennem egy kis félelem. Miután elvállaltam szembesültem is az első kihívásokkal . Jelen esetben 1 héttel korábban elkezdtem a készülődést.

A kívánság:

  1. Csirke mell
  2. Tarja
  3. Grillezett sajt
  4. Grillezett paradicsom és paprika,
  5. Saláta,
  6. 2 fajta joghurtos öntet,
  7. Steak burgonya.

Ez még eddig egyszerű. Viszont ...

Tovább Szólj hozzá

2022. nov 16.

Te is elgondolkodsz posztolás elôtt?

írta: Atanáz11
Te is elgondolkodsz posztolás elôtt?

Te is gondolkozol a Brand építésen? 

diego-ph-fiq0tet6llw-unsplash.jpg

Ha igen a tartalomgyártás nehezen lesz elkerülhetô.
Sokan vágyunk arra, hogy alkossunk valami sajátot amivel kiérdemeljük az emberek bizalmát egyben támogatását, amivel anyagilag kisegítenek minket. Ehhez viszont kockázat vállaláson át vezet az út, ami nagy bátorságra utal. Hisz állást foglalunk egy vélemény mellett amit megosztunk a nagy világgal. 

A folyamat elején sok nehézséggel szembesülünk. Milyen tartalmat készítsünk? Egyáltalán hol is kezdjük? Szerintem ebben az esetben nagy segítségünkre lehet, ha lekapcsolódunk a világról és idôt töltünk saját magunkkal, a gondolatainkkal. Egyszerûen csak nem csinálunk semmit. Az elektronikai eszközök mind zajt bocsájtanak ki és lefoglalnak ...

Tovább Szólj hozzá

2022. okt 21.

Már az iskolában kiégünk?

írta: Atanáz11
Már az iskolában kiégünk?

Egy középiskolás lánnyal beszélgettünk a szabadidejérôl, hogy mennyire nincs..

961c95b8-3b77-4020-af86-449a0e1d9928.jpeg

35 órája van egy héten ami majdnem annyi mint egy 8 órás mûszak .
Én pont abba a korosztályba tartozok akiknél bevezették az új törvényeket, emlékszem fájó szívvel néztem hogy az elôttünk lévô osztálynak a legtöbb talán 6 óra volt nagyon max 7, de erre nem fogadnék, viszont gyakran csak 5 órájuk volt.   

Nekünk már a 7-8 óra volt a normális. Sajnos a sok óra alatt arról nem tanultunk, hogy hogyan kell pihenni és kikapcsolódni ami egyébként egy fontos dolog lenne az életünkben. Mert hogy a gépek is elfáradnak egy idô után és tönkremennek, nem 100%-on üzemeltetik ôket és elvégzik a karbantartásokat, hogy ne rottyanjonak meg idô elôtt. Mi ...

Tovább Szólj hozzá

2022. okt 11.

5 kor kelni. Kivitelezhetô?

írta: Atanáz11
5 kor kelni. Kivitelezhetô?

download.jpeg

 


Hajnal 5-kor kelés.  
Nekem egy nagy álmom és vágyam, hogy ekkor keljek. 

De miért ?
Mert egyszerûen imádok akkor tevékenykedni amikor az emberek nagy része még alszik. 
Akadnak olyanok is akik 3 - 4 órakkor ébredeznek.

Kis személyes történetem:

Fitalabb koromban én így éltem az iskolás éveim alatt. Gyakran keltem 5 órakkor, mivel érdekelt a testépítés világa, és ugyebár egy testépítô napja pedig a konyhában kezdôdik. A nyári szünetekben pedig gyakran keltem 4-kor, sôt 3 órakkor is. Igazán elszánt votam és fanatikus, ebbôl akartam megélni. 

Aztán jött egy törés az életemben, és nem tudtam tovább folytatni ezt az életmódot (amit egyébként imádtam), mert elkezdtem dolgozni. A mai napig nem érzem olyan jól ...

Tovább Szólj hozzá

2022. aug 18.

1916- os könyv? WHAT? The Master Key System

írta: Atanáz11
1916- os könyv? WHAT?  The Master Key System

1 nap alatt elolvastam! - Micsoda? Hogyan?

 

A végén elrejtettem egy kis bónusz ajándékot! 

Igen és igen ezt a könyvet 1916-ban adták ki, viszont már 1912-ben is elérhető volt levelező tanfolyam formájában! 
Hihetetlen számomra, hogy 1912-ben ismétlem 1912-ben, már volt önfejlesztő levelező tanfolyam!!! 1912-ben.. 
Annyira érdekel, hogy milyen csodálatos dolgok születtek akkoriban, és szeretném megnézni az eredeti verziókat, mi az amit újra fel lehetne találni. 

1916.jpg

Hát.. igen igen.. Lelkes Speedzone követő vagyok, és amikor régi technikákat nézegetnek gyakran elhangzik, hogy nincs új a nap alatt, például sokan a változó szelepvezérlést a Hondához kötik. Közben elméletileg a Lancha-nak már jóval korábban voltak próbálkozásai. És sok más ilyen kis finomság titok ...

Tovább Szólj hozzá

2022. aug 11.

Félelem

írta: Atanáz11
Félelem

 

 Az a helyzet van, hogy brutálisan félek.
Gyakran elönt a félelem érzete. Beírtam a YouTube keresőbe, hogy félelem, és így találtam rá erre a videóra. Eléggé drámai.. Nekem viszont kifejezettem jó érzés volt megnézni, könnyedén lehet vele azonosulni, és talán amíg az ember nézi filmes hősnek érzi magát. Egy kis lökést nyerhetünk belőle.

Valószínűleg azért készülnek ilyen videók, mert mások is félnek, nem vagy egyedül, én sem vagyok egyedül! Sokan vagyunk akik félünk. Talán ez is egy lépcsőfok a sikerhez vezető úton. Félelem, ez nem egy olyan dolog amit egyszer leküzdesz és akkor le is van tudva, tehát szembenézel valamivel amitől félsz, és többé már nem fogsz félni.. SAJNOS NEM. Mindig lesz valami, jönni fog ...

Tovább Szólj hozzá

2022. aug 10.

Attól a sok videótól.. Nem lesz jobb semmi sem..!!

írta: Atanáz11
Attól a sok videótól.. Nem lesz jobb semmi sem..!!

Ugyanaz bámulni a telefont vagy a tv-t

Én nem nézek tv-t, és nagyon büszke vagyok rá, viszont képes vagyok órákon át nézni a YouTube-ot. Kérdem én magamtól és a kettő miben más? - Lehet hogy az interneten én válogatom meg a tartalmat amit látni akarok, és az hasznosnak tartom..
Viszont a két cselekvés miben különbözik, ugyan úgy egy kijelzőt bámulok.. 

Szerintem függővé válhattam, folyamatosan újabb és újabb önfejlesztő tartalmakat fogyasztok , hogy majd jobb lesz az életem..   DE NEM LESZ JOBB 

Tényleg rengeteg videó van a sikerről és a boldogságról. RENGETEG!

Talán ahelyett hogy csak fogyasztjuk az újabbnál újabb tartalmakat, elég lenne csak egyet kiválasztani és arra figyelni. Hisz a siker törvénye sohasem változott , lehet hogy hallasz új dolgokat más ...

Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása