2022. aug 11.

Félelem

írta: Atanáz11
Félelem

 

 Az a helyzet van, hogy brutálisan félek.
Gyakran elönt a félelem érzete. Beírtam a YouTube keresőbe, hogy félelem, és így találtam rá erre a videóra. Eléggé drámai.. Nekem viszont kifejezettem jó érzés volt megnézni, könnyedén lehet vele azonosulni, és talán amíg az ember nézi filmes hősnek érzi magát. Egy kis lökést nyerhetünk belőle.

Valószínűleg azért készülnek ilyen videók, mert mások is félnek, nem vagy egyedül, én sem vagyok egyedül! Sokan vagyunk akik félünk. Talán ez is egy lépcsőfok a sikerhez vezető úton. Félelem, ez nem egy olyan dolog amit egyszer leküzdesz és akkor le is van tudva, tehát szembenézel valamivel amitől félsz, és többé már nem fogsz félni.. SAJNOS NEM. Mindig lesz valami, jönni fog valami amitől félünk. 

A titok szerintem abban rejlik, hogy megtanuljunk szembenézni a félelmekkel. Ha megtanuljuk kezelni, ha folyamatosan megtesszük azt amitől félünk, akkor elképzelhető hogy hozzáedződünk, és egyre könnyebb és könnyebb  lesz. De az is lehet, hogy mindig nehéz lesz szembenézni a félelemmel.

Az már viszont sokkal jobban elképzelhető, ha nem cselekszünk, nem is fogjuk elérni amire igazán vágyunk. Ez a félelem egyszerre lehet jó dolog is és rossz dolog is.

Jó dolog, mert ez egyfajta útmutató is. Az a durva hogy gyakran olyantól félünk ami a jövőben a hasznunkra válhat. Az életben mindenkinek megvannak a saját félelmei, például hányan vagyunk akik attól félnek, hogy egy repülőgéppel kell leszállnunk egy óriási viharban több száz utassal a fedélzeten, gondolom kevesen, viszont valakinek ez a munkája.  Amikor félünk valamitől, gyakran akarjuk azt a valamit, csak kényelmetlen az amit meg kell tennünk érte. Amikor legyőzzük a félelmeinket, akkor gyarapszunk, fejlődünk és haladunk előre. 

Rossz dolog, mert nehéz és kényelmetlen út, tele bizonytalansággal és ismeretlen dolgokkal. Elképzelhető hogy csalódunk, kínos helyzetbe kerülünk, lehet hogy lesz pár nagyon nehéz beszélgetésünk, még meg is utálhatnak minket. Annyira félhetünk, hogy soha sem teszünk semmit sem, elbújunk a cselekvés elől vagy pedig elhalogatjuk, néha egy egész életen át. Így aztán sohasem kapjuk meg amit igazán akarunk. 


Az akarjuk hogy jó legyen?  Jól akarjuk érezni magunkat? IGEN? Ha teszünk valamit akkor biztos kiérdemeljük. De akkor tényleg tegyünk is valamit. Másnak is nehéz, csak amint láthatjuk van aki megtette, például sokak akiket most nézünk az online világban, és vannak mások akik nem tették meg, akiket egyáltalán nem ismerünk, mert nem alkottak maradandót. Szomorú ezt így leírni  és belegondolni, de az élet eltelik akkor is ha cselekszel, és akkor is ha nem cselekszel. 

Én is ugyan úgy brutálisan félek. Húzhatom az időt, de úgyis csak egy megoldás van, ha szembenézek vele, mert mindig elő fog jönni, és addig is csak félek tőle. Ha szembenézek vele megoldódik. Aztán majd jön egy másik.   
   


 

Szólj hozzá