2022. aug 10.

Attól a sok videótól.. Nem lesz jobb semmi sem..!!

írta: Atanáz11
Attól a sok videótól.. Nem lesz jobb semmi sem..!!

Ugyanaz bámulni a telefont vagy a tv-t

Én nem nézek tv-t, és nagyon büszke vagyok rá, viszont képes vagyok órákon át nézni a YouTube-ot. Kérdem én magamtól és a kettő miben más? - Lehet hogy az interneten én válogatom meg a tartalmat amit látni akarok, és az hasznosnak tartom..
Viszont a két cselekvés miben különbözik, ugyan úgy egy kijelzőt bámulok.. 

Szerintem függővé válhattam, folyamatosan újabb és újabb önfejlesztő tartalmakat fogyasztok, hogy majd jobb lesz az életem..   DE NEM LESZ JOBB 

Tényleg rengeteg videó van a sikerről és a boldogságról. RENGETEG!

Talán ahelyett hogy csak fogyasztjuk az újabbnál újabb tartalmakat, elég lenne csak egyet kiválasztani és arra figyelni. Hisz a siker törvénye sohasem változott, lehet hogy hallasz új dolgokat más körítéssel, de ha lebontod az összesnek ugyan az a mondanivalója.  

Én most kipróbálom, hogy korlátozom a YouTube használatát, és csak erre az egy videóra figyelek, meghallgatom minden reggel, napközben, akár többször is. Ez most a minta arra, ahogyan élem az életem. 

Évek óta tudok erről a videóról, és pont ilyen régen is láttam, mert sok új tartalom jött az életembe, amik kiszorították. Nagyon érdekes ez is, hogy pont most bukkanok rá újra erre a videóra, amikor belefogok ebbe az új szokásba.

 

 

15 éves korom óta előszeretettel fogyasztok önfejlesztő tartalmakat. Viszont úgy érzem megálltam egy szinten és nem fejlődök, sőt inkább egyre mélyebbre esek. Olyanok ezek mintha fájdalomcsillapítók volnának, nézzük őket, örülünk annak, hogy hasznos dologgal töltjük az időnket, de mégsem történik semmi sem, mert a cselekvés elmarad. 

Én folyamatosan csak keresek, keresem a megoldásokat az interneten a problémáimra, ahelyett hogy felállnék és az életben szembe néznék velük. Ráadásul attól a sok információtól úgy érzem túlcsordul a fejem. Nagyon jó ha az ember elméletben tud mindent de ha nem csinálja, mit ér az egész.. Lehet elméletben is autót vezetni, és lehet a való világban is. Ugye milyen izzasztó amikor életében elsőre vezet valaki a forgalomban vagy tolat be valahova.

Sajnos úgy néz ki sokszor meg kell még izzadnunk, hogy kiérdemeljük amire igazán vágyunk. 

 

Szólj hozzá